Menü

A TÍZPARANCSOLAT

Ár:
500 Ft
370 Ft
Kedvezmény: 130 Ft
Kedvezmény: 26%
Cikkszám: 105643
ISBN: 9786155034213
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Miért kell a törvény? Erre a kérdésre sokan így válaszolnak: azért, mert visszatart a bűn elkövetésétől. Ám tapasztalataink szerint a legjobb törvény is tehetetlen a gonoszság áradatával szemben.

A Tízparancsolat – minden emberi törvény alapja – nem paragrafusokba rendezhető tilalmak sorozata. A Tízparancsolat lehetőség, kerítés, ami véd és felszabadít a jóra. Ezért kell meg­keresni e parancsolatok biztosan célba vezető ösvényét.
Ez a néhány mondat Istennel és felebarátainkkal való kap­cso­latunknak az alapja. Ezért sorskérdés, hogy megválaszoljuk: mit jelent számunkra ez a tíz ige.
A 21. századra elhomályosodott igazi emberiesség sokszor elfelejtett titkát őrzik ezek az ősi kőtáblák. Isten Tízparancsolata szárny, és nem teher, de csak akkor, ha Jézus példaadása nyo­mán a lényegét, a szeretetet fedezzük fel benne. Bod Péter 18. századi református lelkipásztor írta, hogy a törvény:
„Erős sövény, amely kirekeszti a gonoszokat,
város kőfala, amely őrzi a jókat.”
Segítségével odatalálhatunk Hozzá, aki nemcsak a példát adja, hanem győzelmes életének erejét is. Szeretné, ha rátalálnánk a bűntől felszabaduló élet titkára, emberségünk igazi céljára.

BESZÁLLÍTÓ HETED7VILÁG KIADÓ
KIADÓ OLVASÓK HÁZA
NYELV MAGYAR
SZERZŐ DR. SZIGETI JENŐ
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 143

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés