Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A GÉN

Ár:
5.950 Ft
4.165 Ft
Kedvezmény: 1.785 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 143066
ISBN: 9789633553350
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "Hogyan fedezte fel 1856-ban egy morvaországi szerzetes az ""öröklődés egységeit""? Mi vezette rá Darwint, hogy kidolgozza evolúciós elméletét? Miképpen torzította el a ""legrátermettebbek fennmaradásáról"" szóló tudományos elképzelést a náci eugenetika az 1930-as és 1940-es évek Németországában? Hogyan fedezte fel Crick és Watson a DNS szerkezetét? Ki volt a Buborékfiú?
Az öröklődés alapegységének, a génnek a felfedezése gyökeresen átalakította a szexualitásunkra, vérmérsékletünkre, választásainkra és szabad akaratunkra vonatkozó tudásunkat. Siddhartha Mukherjee élvezetesen kalauzol végig a génkutatás izgalmas és fordulatos történetén, s közben mindvégig érezteti: témájához személyes köze van, hiszen családjában vissza-visszatérnek a mentális zavarok - ez döbbentette rá, hogy a genetika nem holmi elvont tudomány, hanem mindennapi életünk szerves része, hiszen az öröklődés hatásait mindannyian megtapasztaljuk. A napjainkig ívelő történetben a génsebészet és az őssejtkutatás morális dilemmái éppúgy helyet kapnak, mint szexuális orientáció genetikai vonatkozásáról szóló, legfrissebb tudományos eredmények.

Siddhartha Mukherjee (1970) indiai származású onkológus, rákkutató és őssejtbiológus, a Columbia Egyetem tanára. Tanulmányait a Stanfordon, Oxfordban és a Harvardon végezte. Kutatócsoportjával a leukémiát okozó genetikai elváltozásokat kutatja. Publikációi rendszeresen megjelennek a Nature, a Cell és a Neuron című tekintélyes szakfolyóiratokban, valamint a The New York Timesban.
A gén 2016-ban felkerült a brit Királyi Társaság tekintélyes díjának rövid listájára: az Insight Investment Science Book Prize-t a tudománytörténeti könyvek Nobel-díjának tartják. Magyarul korábban a Betegségek betegsége - Mindent a rákról című könyve jelent meg"

BESZÁLLÍTÓ LIBRI KÖNYVKIADÓ (NYITOTT KÖNYVMŰHELY)
KIADÓ PARK
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SIDDHARTA MUKHERJEE
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 631

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés