Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A FELNŐTT ONKOLÓGIAI SZAKÁPOLÁS ALAPJAI

Ár:
3.600 Ft
2.520 Ft
Kedvezmény: 1.080 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 133295
ISBN: 9786155166594
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Az onkológiai ápolást hivatásul kevés szakdolgozó választja a szakterület anomáliái miatt. Az onkológiai ápolás az egyik leggyorsabban fejlődő és bővülő szakápolási forma, melyben az ápoló szerepe és felelőssége állandóan növekszik. Az onkológiai osztályon dolgozó ápoló multidiszciplináris feladatot lát el, mivel a daganatos páciensek betegsége összetett jellegű, és különféle gyógymódokat, így ápolást igényel (pl. műtét, kemo-, hormon-, biológiai-, sugárterápia). Az onkológiai betegellátásban, így az ápolásban is, elengedhetetlen és szükségszerű a holisztikus szemlélet, mely a beteget testi, szellemi, lelki egésznek tekinti. Az ápolás egy tudomány (mivel felhasználja az orvostudományok, ápolási kutatások, elemzések ismeretanyagát) és egyben művészet, mert a tudást alkotólag használja fel az emberek jóléte érdekében.
Az onkológiai betegek ellátása nagyon széles, minden szervrendszert érintő témakör. A tartalmi korlátok miatt a jegyzet szerzője az onkológiai ápolás speciális témaköreit elemzi. Ismerteti az általános onkológiai ismereteket, a daganatos betegségek kórisméjét, kezelési lehetőségeit, sürgősségi állapotokat, daganatos betegek rehabilitációját, palliatív ellátását, onkopszichológiai vonatkozásait, az onkológiai ápolásban alkalmazott ápolási modelleket. Mindezeken túl egy szakmai irányvonalat nyújt a betegek szükségleteinek felméréséhez, ápolási feladataihoz.
A könyv szerzője utolsó fejezetében említést tesz egy feledésbe merült ápolói szervezetről, melynek létezéséről a hazai ápolástörténetében minden magyar ápolónak tudnia kell.
Ez a kiadvány hazai tekintetben egyedülálló, mivel onkológiai témában eddig nem jelent meg semmilyen ápolási szakmai könyv.

BESZÁLLÍTÓ SPRINGMED KFT.
KIADÓ SPRINGMED
NYELV MAGYAR
SZERZŐ DR. SZALAI MÁRTA
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 208

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés