Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A BÖLCS BABA

Ár:
2.900 Ft
2.030 Ft
Kedvezmény: 870 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 106032
ISBN: 9789637491252
Központ: Utolsó 4 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 2 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: "Dr. Aletha J. Solter világhírű svájci-amerikai fejlődéspszichológus keze nyomán látott napvilágot a könyv. A szerző 1978 óta terjeszti forradalmian új gyermeknevelési elveit. A bölcs baba című könyv ebbe enged bepillantást, hogy a szülők segítségére legyen a baba fogantatásától a gyermek két és fél éves koráig.

A bölcs baba (Útmutató a gyerekekhez, a fogantatástól két és fél éves korig) című könyvében azokat a bevált csecsemőgondozási és gyermeknevelési elveit ismerteti a szerző, amelyek alapvetően a babák ösztönös bölcsességére épülnek. A Dr. Solter tanítását követő szülők olyan gyerekeket nevelnek, akik okosak, együtt érzőek, kiegyensúlyozottak, erőszakmentesek és nem használnak kábítószert. Könyve hét fejezetének mindegyike egy-egy önálló témával foglalkozik, pl. a sírással, az alvással, az evéssel és a játékkal. A pszichológus nő teljesen újfajta hozzáállást képvisel, amiben a kisbabákkal való együttlétet a bizalom, az empátia és a tisztelet jellemzi. Nevelési módszerével a gyermekekben nem halmozódik fel olyan feszültség, amitől hiperaktívvá vagy erőszakossá válhatnak. Bemutatja, hogy miként alakítható ki mély érzelmi kapcsolatot a gyermekünkkel, hogyan segíthetünk neki, hogy kapcsolatban maradjon a valós énjével és miként tud teljes emberré fejlődni.

A könyv egyik legnagyobb értéke, hogy elmagyarázza, mi a csecsemők és kisgyerekek sírásának valódi szerepe, s miként kell azt helyesen kezelni. Ez az információ önmagában is már számtalan család életét fogja gyökeresen megváltoztatni, hiszen a csecsemő sírása gyakran kiborítja a szülőket.

Az evéssel kapcsolatban többek közt egy meghökkentő kísérletet ismertet, ami ugyancsak alátámasztja a könyv címét. Három 7-9 hónapos kisbaba 6 hónapon át minden étkezéskor maga választhatott a táplálékok széles választékából. Az egyik gyenge csontozatú (angolkóros) baba önszántából rendszeresen csukamájolajat ivott, egészen addig, amíg a csontjai egészségessé nem váltak!

"" A csecsemők káprázatos tudása, amit e könyv ünnepel, korszakalkotó jelentőségű és felvillanyozó hatású. Ez a könyv - ami empirikus kutatások eredményeire és a józan észre épül - egyaránt áldás a szülők és a kivételesen szerencsés kisbabáik számára.""
Dr. David B. Chamberlain pszichológus "

BESZÁLLÍTÓ AGYKONTROLL KFT.
KIADÓ AGYKONTROLL
NYELV MAGYAR
SZERZŐ DR. ALETHAJ.SOLTER
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 257

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés